Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

ZELENA VAS

Apiterapija

Apiterapija je veda o krepitvi zdravja in preprečevanju, lajšanju in zdravljenju zdravstvenih težav s čebeljimi pridelki ali pripravki iz njih. To so izdelki brez dodatka sladkorja, umetnih barvil ter konzervansov. So del neizmernega bogastva narave in uživanja njenih sadov, saj jim v tehnologiji priprave ni bilo nič dodanega in nič odvzetega.

Začetki apiterapije segajo stoletja nazaj do egipčanske, grške, kitajske, babilonske in drugih civilizacij. Trditve o zdravilnih učinkih apiterapije so večji del znanstveno nedokazane in temeljijo predvsem na dejanskih izkušnjah posameznikov in tradicionalni uporabi (v tem delu je apiterapija del zdravilstva).Eden redkih apiterapevtov v Sloveniji, Franc Grošelj, dr. med., pravi, da je prihodnost apiterapije obetavna, saj so njeni učinki zelo spodbudni.

Apiterapija v Sloveniji ni uradno priznana in ni sestavni del uradne medicine, vendar tudi ta čebelje pridelke pogosto priporoča kot dopolnilo pri preprečevanju ali zdravljenju nekega obolenja. Čebelje pridelke lahko uživamo v obliki naravnih pridelkov, torej take, kot jih dobimo, ali pa iz njih pripravimo razne pripravke.

Učinki apiterapije so pozitivni in spodbudni, pravi Franc Grošelj, dr. med., specialist splošne medicine in akupunkturolog. Je stanovitelj ter predsednik sekcije za apiterapijo, ki svoje znanje o apiterapiji nenhno širi po vsej Sloveniji.

“Čebelji pridelki so naravni pridelki in vemo, da čebela ne goljufa. Vsebujejo idealno količino sestavin, ki jih potrebuje človeški organizem.”

Kot primer navede cvetni prah. “V cvetnem prahu je veliko boljša sestava vitaminov kot v vsakem drugem trenutnem pripravku na trgu,” je prepričan. “Pri apiterapiji, ki jo lahko uporabljamo tako pri človeških obolenjih kot tudi v veterini, velja, da sta polovica zdravja prehrana in ustrezna dieta,” še poudari. Apiterapevti pravijo, da čebelji pridelki blagodejno vplivajo na številne zdravstvene težave in jih pomagajo zdraviti. Lahko so tudi v pomoč pri okrevanju po boleznih. Da ohranijo učinkovine, čebelje pridelke primerno hranimo, med shranimo v temnejšem in svežem prostoru, medtem ko ostale čebelje pridelke v hladilniku.

V Nemčiji apiterapijo podpirajo, se z njo veliko ukvarjajo ter jo še posebej vključujejo v homeopatsko zdravljenje. Mikroklimo čebelnjaka so nadgradili s posebnim sistemom aerosol terapije, ki je naravna, stoletna tehnika zdravljenja boolezni dihal preko inhaliranja, ki omogoča hiter, intenziven in lokalen učinek na dihalen poti neposredno. Je način inhaliranja čebeljih produktov preko dihalke neposredno iz središča panja na obrazno masko.

 tako da imajo preko cevi neposredno povezavo med središčem panja, kjer je aroma najmočnejša in med dihalno maskoVeč o apiterapiji si preberite na spletnih straneh www.medex.si, www.visit-slovenia.si in www.apitherapy.com.

Apiterapijo sestavlja 7 elementov:

  • surovi med
  • cvetni prah
  • propolis
  • matični mleček
  • čebelji vosek
  • čebelji strup in
  • mikroklima v čebelnjaku.

Mikroklima

Mikroklima čebelnjaka nadvse ugodno vpliva na človekovo psihofizično počutje. Vsakodnevno nekajurno bivanje v čebelnjaku, kjer aromaterapija z vdihavanjem vonjav čebeljih pridelkov ter poslušanje naravnega čeveljega toka in glasbe, krepi imunski sistem, ugodno vpliva na obolenja dihal, zmanjšuje stres in izboljšuje splošno počutje. Apiterapija nas spomni, da smo del narave, pa naj bo ob obisku čebelnjaka in nakupu čebeljih pridelkov, dihanju zraka v čebelnjaku, napolnjenega z zdravilnimi eteričnimi olji, preizkušanju cvetnega prahu, prižiganju čebeljega voska, katerega vonj nas pomiri in napolni prostor z nežnim sladkim vonjem …

 

 

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor