Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

ZELENA VAS

Primeren les

Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi, zato ne potrebujemo hiš narejenih iz sibirskega macesna, ki mora pripotovati iz drugega konca sveta. Ves slovenski les ni primeren za gradnjo, ampak večina je. Kar je zidak pri zidanih hišah, je les pri lesenih. Za razliko od zidakov je les naravni proizvod in s tem tudi bolj ali manj nehomogene strukture, kar še posebej drži za smreko. V smrekovem lesu se rade pojavljajo grče, vraščene veje, vraščeno lubje, izrazito smolena mesta, razpoke in druge karakteristike, ki lahko vplivajo na lastnosti končne konstrukcije.

Potemtakem lahko logično sklepamo, da je najboljša smreka za postavitev brunarice tista, ki se po lastnostih in izgledu najbolj približa homogeni strukturi brez zgoraj nanizanih neželenih lastnosti. Izredno pomembno je tudi rastišče samega lesa. Višina na kateri je bilo deblo posekano, letni čas sečnje in starost debla. Bržkone najpomembnejša odlika kateregakoli debla, naj si bo to smreka, navadni macesen ali kanadska cedra, je njegova gostota.

 

 

 

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor