Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

ZELENA VAS

Toplotna izolativnost brunaric

Les je 6 x boljši izolator kot opeka in 15 x boljši kot beton. Lesena masivna hiša deluje po principu termo steklenice. Lesena masivna stena akumulira toploto in vlago, to pa oddaja v prostor, kadar ju primanjkuje. Prav tako lesena hiša nima elektrostatičnega naboja, ima prijeten vonj ter ne oddaja strupenih snovi. Zelo primerna je za astmatike, alergike, še posebej je potrebno poudariti, da v teh hišah ljudje ne obolevajo za revmo.

Lesene hiše se hitro segrevajo in počasi ohlajajo ter tako omogočajo prihranke pri porabi energije. Meritve dveh inštitutov National association of home builders in National Bureau of standards so pokazale, da so masivne lesene hiše varčnejše od klasično grajenih hiš, saj prihranimo za ogrevanje 20-30 % stroškov energije. Meritve so zajemale toplotno prevodnost zunanjih sten posamezne hiše (R-faktor), sposobnost akumulacije toplote v stenah ter čas oddajanja te toplote nazaj v prostor (thermal mass effect).

Stena iz masivnega lesa ima velike prednosti pri obeh meritvah, in sicer zaradi same strukture lesa, katera s svojimi neštetimi zračnimi žepki nudi idealno pregrado med notranjostjo in zunanjimi vremenskimi vplivi.

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor