Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

ZELENA VAS

Zeliščni vrt Ruševec

Zeliščni vrt Ruševec je model naravnega ekosistema zdravilnih rastlin (avtohtonih in drugih). Oblikovan je v štiri grede na katerih gojimo veliko vrst zdravilnih rastlin, tako zelišč, dišavnic in začimb. Na zadnjo, četrto gredo smo postavili tudi zeliščno spiralo ter nanjo posadili zanjo primerne rastline. Območje gredic je obzidano s steno iz pohorskega ganodiorita, ki rastlinam pomaga pri zaščiti pred hladom in vetrom. Poleg Zeliščnega vrta Ruševec stoji tudi raj za žuželke in sicer Hotel za žuželke Ruševec. Pridite na ogled Zeliščnega vrta Ruševec, poduhajte, si oglejte in potipajte te prečudovite rožice, katero utrgajte in si pripravite domač zeliščni čaj, ali zeliščni namaz, si začinite hrano ali le posedite nekaj minut v sproščujočem vzdušju prijetnih vonjav Zeliščnega vrta Ruševec.

Zeliščni vrt je prostor namenjen sproščanju v naravi v družbi prijetnih vonjav in pogledov na raznobarvne rožice. Seveda si lahko gostje ob pripravi obrokov postrežejo tudi z zelišči z vrta. V bližini zeliščnega vrta je tudi slovenski tradicionalni čebelnjak s slovensko čebelo Kranjsko sivko, ki na zeliščnem vrtu najde tudi primerno pašo.  Pri urejanju zeliščnega vrta nam pomaga in svetuje zaprisežena zeliščarka, gospa Majda, ki svoje znanje in izkušnje v zeliščarstvu nadgrajuje na svojem lastnem zeliščnem vrtu v Žičah pri Slovenskih Konjicah.

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor