Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

ZELENA VAS

Ekološko naravnane lesene brunarice

Eko brunarice Bravus so proizvod izpod rok mojstra gradnje brunaric g. Mirka Marguča iz Slovenskih Konjic. Je zavzeti pripadnik narave, ki je svoje poslanstvo in mir našel v gradnji ekoloških brunaric. Znanje je črpal iz kanadskega sistema Log Homes, ki je eden najstarejših in najboljših tehnik gradnje masivnih lesenih hiš na svetu. Gradnjo in detajle pa je delno prilagodil slovenskemu okolju in klimi.

Ekološko naravnana brunarica Bravus je zdrava hiša, zgrajena izključno iz naravnih ekološko neoporečnih materialov, kot so les in ovčja volna. Zaradi lesenih sten in ovčje volne je v prostoru zelo dobra bivalna klima, ki se dvakrat dnevno zamenja skozi stene brez prepiha. To omogoča življenje v naravnem bivalnem okolju.

Največje koristi za uporabnike, ki bivajo v leseni hiši BRAVUS so:
• zdravo naravno bivalno okolje,
• trajna gradnja - hiša za več generacij,
• ekološka gradnja, ki ne obremenjuje okolja in se naravno zlije z njim,
• najboljša zaščita pred današnjimi nepredvidljivimi in ekstremnimi vremenskimi razmerami,
• prihranki na račun manjših stroškov ogrevanja in vzdrževanja,
• notranja oprema iz naravnih in lokalnih materialov.

Za gradnjo ekoloških brunaric Bravus smo posekali pohorsko smreko, ki je zrasla na višini od 800 do 1200 m nadmorske višine zreškega dela Pohorja. Uporabili smo brune premera 30-40 cm, ki so ročno obdelane in površinsko impregnirane proti plesnim ter škodljivcem. Kar smo naravi s posekom pohorske smreke vzeli, smo ji v obliki ekoloških brunaric tudi vrnili.

Zelena vas

Pri Log Homes sistemu gradnje je za zaščito lesa zelo pomembna dolžina strešnih napuščev, ki so v primeru Bravus lesenih brunaric dolgi tudi do 90 cm. Kljub strešni zaščiti lesa, pa je potrebno les tudi zunanje in notranje primerno zaščititi. Pri zunanji zaščiti lesa, pri čemer je potrebno izpostaviti dokaj neugodno klimo Pohorja ter večje vzdrževalne površine lesa, zato smo se v Zeleni vasi Ruševec, glede na strokovno mnenje poznavalcev zaščite lesa, odločili za notranjo naravno zaščito lesa s čebeljim voskom zmešanim z žafranovim oljem, ki daje bivalni klimi naraven in pozitiven vpliv, lesu pa omogoča naravno dihanje. Pri zunanji zaščiti lesa pa smo se odločili za nemškega proizvajalca zaščitnih premazov iz naravnih in obnovljivih virov Kreidezeit iz Sehlema. Temeljni premaz lesa je pololje iz 50 % lanenega žirneža in 50 % iz balzama terpentinovega olja z dodatki drevesnih olj in neosvinčenih sušil. Zaradi majhne vrednosti mulekul laneno olje prodre globoko v površino in zatesni lesne pore. Drugi premaz je naravna lesna lazura iz lanenega in tungovega stand olja, balzamno terpentinovega olja, cinkove kolonofije in neosvinšena sušila. Končni lesni lazuri smoprimešali naravni mineralni pigment naravni barvi lesa, ki bo les zaščitil pred UV žarki in sivenjem.

Strešna izolacija in posteljni program

Tudi strešna izolacija in posteljni program je slovenski proizvod, podjetja Soven, d.o.o. iz Selnice ob Dravi. Ovčja volna je naravni material. Vlakno vsebuje maščobo imenovano lanolin. Večja je vsebnost lanolina, boljša je izolativnost in boljši je vpliv materiala na človeka in okolje. Varuje pred mrazom, negativnimi vplivi okolja, vzpostavlja prijetno klimo ter omogoča dober pretok zraka. Uravnava temperaturo, poleti varuje pred vročino, pozimi greje. Z naraščanjem mraza, se povečuje njena zaščita pred mrazom. Ohranja življenjsko energijo. Odbija prah, pršico, vlago. Se sama čisti oziroma se čisti z prezračevanjem. Je samogasna. Vnetljiva je pri visokih temperaturah, nad 520 stopinj Celzija. Odbija vonjave in umazanijo. Ne daje občutka vlažnosti in lepljivosti.

Življenska doba volnene izolacije je min. 50 let. Učinkovitost je v celotni življenjski dobi enaka. Prenese velika temperaturna nihanja. Pri morebitni izpostavljenosti vremenskim spremembam ali zamakanju ne izgubi osnovnega poslanstva – toplotne izolativnosti, ne gnije, izpere se le zaščita proti zajedalcem. Če se zmoči, se hitro posuši. Ne nastaja kondenz. Vlakno ne vpije vlage v globino, vlaga se zadrži na vlaknu in se z lahkoto odda. Je izredno težko vnetljiva in je samogasna. Preprečuje širjenje požara.

Zaščita proti zajedalcem skrbi skoraj vsakega investitorja. V osnovi ima volna lanolin. Prav te maščobe zejadalci (kot so miši, podgane,…) ne marajo. Pri ekološkem pranju volne, kakršnega koristimo v našem procesu za vse proizvode, je ohranjen velik procent lanolina. Torej je volna že v osnovi zaščitena proti zajedalcem. Pri volneni izolaciji vlakna niso fino obdelana, kar moti in odganja nekatere večje zajedalce. Dodatno pa je volnena izolacija proti zajedalcem in vnetljivosti zaščitena z naravnim zaščitnim sredstvom proti zajedalcem in vnetljivosti.

Posteljni program (odeje, vzglavniki, žimnice, posteljnina) je narejen iz najkvalitetnejše volne,100 % slovenske domače volne in sešita v 100% eko bombaž,ki ga imenujemo inlet.

Volna je odličen toplotni izolator, ščiti pred mrazom in toploto, zato jo uporabljamo za mrzle in vroče dni. Ima masažni učinek na telo. Blaži revmatske težave, blaži bolečine pri kroničnih obrabah vretenc, izboljšuje stanja po poškodbah. Pomaga pri glavobolu, nespečnosti, migrenah itd. Volna odbija prah, pršico in vlago, zato jo lahko uporabljajo tudi alergiki.

Podjetje Soven je izvedlo zelo zahteven projekt razvoja izdelkov, med drugim večplastno biološko strukturo posteljnine, kar pomembno vpliva na kvaliteto spanja posameznika v tovrstni posteljnini.

Notranja oprema

Pri notranji opremi smo se prav tako odločili za lokalnega mizarja, ki bo pohištvo izdelal iz masivnega lesa po meri, ter s tem omogočil optimalni izkoristek prostora ter prostoru pričaral naravni izgled.

     
Pravilno obdelane lesene stene čistijo zrak
Prava zaščita lesa
Toplotna izolativnost brunaric
   
Potresna odpornost in požarna varnost
Primeren les

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor