Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

ZELENA VAS

Čebelnjak Ruševec

"Čebelica leti z neba. leti, leti vse niže in vse bliže, čebelica leti z neba…" Oton Župančič

Ali ste vedeli, da 80% oprašitve rastlin opravijo čebele? Ali ste vedeli, da je čebela včasih živela v gozdu? In ali ste vedeli, da je med že od nekdaj najbolj cenjeno tako prehransko dopolnilo kot lepotilno sredstvo? In mimogrede, čebela je ena največjih stvaritev narave in je eden izmed razlogov za obstoj človeštva. Če smo pritegnili vašo pozornost in vas zanima življenje s čebelami si oglejte tradicionalni slovenski čebelnjak Ruševec ter prisluhnite zgodbam čebelarja Uroša.

Na območju Zelene vasi in Vile Ruševec smo postavili čebelnjak po načrtu tradicionalnega slovenskega čebelnjaka. V njem smo po 8 AŽ panjev postavili v dve vrsti, od česar so 4 panji le navidezni (le čelnice panjev), saj je znotraj nameščeno ležišče. To je ležišče na panjih, ki obiskovalcem omogoča izvajanje dela apiterapije, in iscer blagodejnost in zdravilni učinek mikroklime čebelnjaka. Poleg tega ležišča je v čabelnjaku na voljo še eno ležišče, ki je postavljeno na tla, poleg panjev. Ob izvajanju apiterapije v čebelnjaku so panji odprti, da se iz njih širi aroma medu in ostalih čebeljih pridelkov. Vsekakor to ne pomeni, da so v prostoru tudi čebele, saj je v bistvu panj zaprt, prost vstop v čebelnjak imajo arome in čebelji zvok.  

     
Apiterapija
Med in vrste medu
Ostali izdelki iz medu
   
Zdravilni učinki medu
Zgodovina čebelarstva in njegov razvoj

 

FOTOGALERIJA >>

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor