Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

ZELENA VAS

Zelena vas – butična vas

“Bodi sam sprememba, ki si jo želiš v svetu!” Mahatma Gandhi

Zelena vas - Pohorje

Z decembrom 2013 je svoja vrata odprla butična, pravljična Zelena vas Ruševec, edinstven primer ekološkega, trajnostnega ali zelenega turizma v Sloveniji. Pet ekoloških brunaric in Permakulturni krog Ruševec z desetimi postajami vam želijo pričarati naravno, zeleno zgodbo s Pohorja. Na Mariborskem Pohorju, le 2 km od zgornje postaje Pohorske vzpenjače, stoji pet eko brunaric zgrajenih po najstarejšem priznanem sistemu greadnje masivnih lesenih hiš na svetu Log Homes:

- pohorska smrekova debla fi 35 cm z nadmmorske višine 1000-1200 m,

- zaščita lesa z naravnimi olji,

- zelena streha z ekstenzivno zazelenitvijo in naravno termo izolacijo iz bio ovčje volne,

- velikosti 35 m² s spalno galerijo,

- masivno pohištvo iz češnje ali oreha,

- naravna bio volnena posteljna garnitura itd.

Ekološko naravnana brunarica Bravus je zdrava hiša, zgrajena izključno iz naravnih ekološko neoporečnih materialov, kot so les in ovčja volna. Zaradi lesenih sten in ovčje volne je v prostoru zelo dobra bivalna klima, ki se dvakrat dnevno zamenja skozi stene brez prepiha. To omogoča življenje v naravnem bivalnem okolju. Kar smo naravi s posekom pohorske smreke vzeli, smo ji v obliki ekoloških brunaric tudi vrnili.

Največje koristi za uporabnike, ki bivajo v leseni hiši BRAVUS so:
• zdravo naravno bivalno okolje,
• trajna gradnja - hiša za več generacij,
• ekološka gradnja, ki ne obremenjuje okolja in se naravno zlije z njim,
• najboljša zaščita pred današnjimi nepredvidljivimi in ekstremnimi vremenskimi razmerami,
• prihranki na račun manjših stroškov ogrevanja in vzdrževanja,
• notranja oprema iz naravnih in lokalnih materialov.

 

Eko bungalovi 1/4 - 120,00 €/noč 

 
Vas zanima Permakulturni krog Ruševec? Preberi več...
 
Fotogalerija >>

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor