Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

Začetki permakulture

Besedo »permakultura« sta sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja sestavila Avstralca dr. Bill Mollison in David Holmgren iz besed permanenta agrikultura ali permanentna kultura, z njo pa sta hotela ustvariti stabilen agrikulturni sistem. To je bil prvi odgovor na hitro rastočo uporabo destruktivne industrijsko-agrikulturne metode, ki je zastrupljala zemljo in vodo, povzročala erozijo prsti z nekoč rodovitne pokrajine.

V začetku je šlo za vedo o trajnostnem kmetovanju, ki pa se je z leti razširila tudi na druga področja človeškega življenja kot na primer: izdelava ekosistema, gradnja bivališč, energetika, ekonomija in medčloveški odnosi. Permakultura povezuje in sicer: arhitekturo z biologijo; poljedelstvo z gozdarstvom; gozdarstvo z živinorejo.

Ta načrtovani pristop, imenovan permakultura, sta prvič predstavila občinstvu v knjigi Permaculture One leta 1978. Mollison in Holmgren sta naprej izboljševala in razvijala ideje z načrtovanjem stotine permakulturnih območij ter organiziranjem teh informacij v bolj podrobne knjige. V začetku 80-ih sta sistem razvila, saj sta, do tedaj pretežno agrikulturnega modela, prešla k celovitemu sistemu načrtovanja trajnostnega človeškega življenjskega prostora. Permakultura se je razširila iz Avstralskega v mednarodno gibanje. Angleški učitelj permakulture Patrick Whitefield, avtor knjig The Earth Care Manual in Permaculture in a Nutshell meni, da obstajata dva stališča permakulture:

a) izvirna, ki poskuša čim bolj verno posnemati naravo z razvojem užitnega ekosistema, ki je zelo podoben divjemu dvojniku,

b) načrtovana, ki uporablja delujoče povezave v naravnem ekosistemu za načrtovanje vrta, končni rezultat pa ne zgleda tako naravno kot gozdni vrt, vendar je še vedno osnovan na ekoloških principih.

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor