Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

Termoterapija – zdravilni učinki savnanja

Glavni čar savne je prav to, da je to danes eden izmed redkih prostorov, kjer se čas ustavi, kjer si lahko dovolimo poležavati, razmišljati o ničemer in samo biti – biti tam."

 

V savno hodimo, da se sprostimo, pozabimo na vsakodnevne obveznosti in skrbi ter dovolimo mislim, da odidejo svojo pot. Zato tam pričakujemo mir, tišino ter intimen ambient, ki nam bo pomagal pri sproščanju. To pa v javnih savnah seveda ni možno, kadar se obiskovalci ničkolikokrat glasno pogovarjajo, smejejo ali vedejo nespoštljivo. Zato si dovolite izkusiti  zasebno razvajanje v welnessu Ruševec brez nezaželjenih pogledov in ostalih motečih faktorjev. 

Veliko ljudi se za obisk savne ne odloči zaradi strahu ali sramu pred goloto. Takšne skrbi so seveda povsem odveč. V predprostorih in skupnih počivališčih se obiskovalci običajno ogrnejo z brisačami in tudi sicer se bolj kot drugim obiskovalcem posvečajo sebi, svojemu počutju ter sprostitvi.

Golota v savni je povsem naravna zadeva in zato ji nihče ne namenja posebne pozornosti. Bistveni element savnanja je namreč potenje in čiščenje telesa, kar pa je v kopalkah nemogoče.

Poleg tega pa je v kopalkah tudi težje zagotavljati visoko stopnjo higiene, ki je na javnih prostorih seveda nujno potrebna. Ker pa vam wellness Ruševec ponuja zasebnost in butičnost je stvar golote povsem odveč.

Savnanje je sestavljeno iz treh osnovnih delov, faze pregrevanja, faze ohlajevanja in počitka, kar imenujemo termoterapija. Vsaka od faz ima svoj učinek, skupaj pa predstavljajo specifičen učinek na telo. Gretje kože povzroči razširjanje perifernega ožilja. Ohlajevanje telesa je šok za žile in kožne temperaturne sprejemnike, vendar temperaturnih razlik ne doživljamo kot nelagodje. Nasprotno, ob rednem savnanju je prijetna že sama misel na ugodje, ki ga občutimo ob temperaturnih razlikah. Za optimalno delovanje krvnega obtoka telo potrebuje tako redno izpostavljanje telesnim naporom (športne dejavnosti), kot tudi izpostavljanje temperaturnim spremembam. Mišičje ožilja se v nenadnem kratkotrajnem hladu aktivno skrči, zato v obdobju umirjanja ne čutimo mraza. Prehajanje iz vročega okolja v hladno, je trening za žile. Temperatura kože se v nekaj minutah s približno 30 °C zviša na 40 °C, v notranjosti telesa pa je kmalu od 38°C do 38,5 °C. In da se telo ne pregreje, skrbi potenje za ohladitev. Zadostno količino znoja si telo zagotavlja z vodo, ki jo vzame iz tkiva. Količina krvi v žilah se poveča in žile se razširijo. Če se za tem oprhate s hladno vodo, se krvne žile spet zožijo. Prav to je učinek, ki ga s savnanjem želimo doseči.

Poleg fizične dejavnosti, tudi uporaba savne pozitivno vpliva na proces staranja žil in krepitev kardiovaskularnega sistema. Ob savnanju se prav tako poveča prekrvavljenost kože, mišic, sklepov in notranjih organov. Ob tem je pospešena celična presnova ter večji dovod hranil po telesu in obenem hitrejše odvajanje odpadnih produktov iz telesa.

Izmenjavanje vročega in hladnega zraka telo učinkovito sprosti, hkrati pa spodbudi delovanje imunskega sistema, preprečuje virusna in bakterijska obolenja ter pospešuje delovanje limfnega obtoka.Ob pravilni uporabi savne se bomo dobro počutili in tudi dobro spali.

Savnanje povečuje krvni obtok, pomaga pri razstrupljanju telesa, preventivno deluje proti nastankom prehladov, vnetij, znižuje pritisk, lajša posledice astme, bronhitisa, revmatizma, zmanjšuje nastanek celulita, pomaga pri bolj učinkovitem celjenju brazgotin, opeklin ter drugih poškodb kože …

Številni posamezniki si z obiskom savn pomagajo tudi pri izgubljanju odvečne telesne teže. Znano dejstvo je namreč, da je poraba kalorij predvsem v infrardeči savni izredno visoka. Ob tem pa se je potrebno zavedati tudi dejstva, da je savna v tem primeru samo košček k mozaiku vzpostavljanja normalne telesne teže.

Poleg številnih pozitivnih učinkov na naše telo pa savnanje predvsem sprošča, pomiri in blaži psihološke učinke stresa, kar je ob današnjem načinu življenja morda še pomembneje od neposrednih fizičnih učinkov.

Rezervacije

tel.: +386 2 603 63 00

mob.: +386 51 62 51 02

informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Rezervacija

Darilni bon

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor