Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

DOŽIVETJA

Kmetija Potnik in Potnikova smreka ter kostanj

»Potok pod Potnikovo smreko«

Preko potoka, ki teče med kmetijo Potnik in cerkvijo sv. Križa na Planici, je narejen most iz marmorne plošče. Sredi te plošče raste Potnikova smreka z obsegom debla 240 cm in višino 35 m. Pod smreko teče potok, drevo pa je zakoreninjeno na obeh bregovih potoka in kot tako zavarovan dendrološki naravni spomenik, ki s svojo lego in velikostjo predstavlja zanimivo naravno posebnost.

Potnikov kostanj stoji ob Potnikovi kmetiji v Planici. Je mogočen pravi kostanj z obsegom debla 800 cm in 10 m višine. Drevo je votlo in večkrat udarjeno od strele, s suhim glavnim vrhom, vendar še vedno bujno zeleni. Potnikov kostanj je zavarovan naravni dendrološki spomenik in sodi med najdebelejše prave kostanje v Sloveniji.

 Za več informacij o Potnikovi smreki in kostanju kliknite na povezavo - http://www.race-fram.si/povezava.aspx?pid=467

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor