Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

DOŽIVETJA

Vešnerjeva domačija in jama

»Skrivnost marmornate Vešnerjeve jame«

Vešnerjeva domačija je tipičen etnološki spomenik, ki govori o načinu življenja skozi čas. Stavba je avtentično obnovljena in si jo je mogoče ogledati. Zgrajena je iz kamna in lesa, pokriva jo čopasta slamnata streha. Stanovanjski del hiše je podkleten s tremi obokanimi kletmi.

V bližini Vešnerjeve domačije, na višini 750 m, je Vešnerjeva jama, katere posebna značilnost je njena marmornata sestava. Osrednji del Pohorja je sicer zgrajen iz magmatskih kamnin, predvsem tonalita. Med te pa so vkleščene večje in manjše podolgovate leče marmorja, na katerih nastopajo tudi kraški pojavi. V eni od leč med kmetijama Vešner in Nacek v vasi Planica nad Framom je vhod v manjši kraški objekt, brezno s premerom vhoda 2x1m, globoko 10 m, s podornim kamenjem na dnu. Razpokani marmor in brezno odvajata vodo v 100 m oddaljeni izdatni kraški izvir, ki se po 1 km pojavi kot potok Brunik, levi pritok Polskave.

 

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor