Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

DOŽIVETJA

Bistriški Vintgar

»Kakšne lepote narave, da bi človek kar zavriskal!«

Bistriški vintgar se nahaja v Zgornji Bistrici, približno 4 km od središča Slovenske Bistrice. Bistriški vintgar je slikovita in zanimiva dolina potoka Bistrica, ki je polna naravnih posebnosti ter ostankov človekovega dela in bivanja. Skozi Bistriški vintgar je speljana pohodno-učna pot, ki je dolga 6 km in traja približno 3 do 4 ure hoje. Pot poteka v senci mogočnih dreves, ki nas poleg potoka Bistrica v poletnih mesecih prijetno hladijo. Avto lahko parkiramo ob vodarni, kjer je urejeno manjše parkirišče. Ob poti lahko občudujemo dve vrsti redke praproti in kamnino serpentinit. Po približno pol ure hoje pridemo do Rimskega kamnoloma, kjer so Rimljani lomili marmor za rimske nekropole na Štajerskem območju.

Od kamnoloma nas pot lahko vodi proti slapu Šum, ki je visok okoli 13 metrov. Višje se nahajata še dva manjša slapova. Eden od njiju, ki je visok 6 metrov, se zaradi svoje značilne oblike imenuje Žleb. Malce naprej od slapa Šum lahko zavijemo na levo, kjer se nahaja Ančnikovo gradišče. V gradišču so izkopali kovaške izdelke iz 4. stoletja. Od odcepa za Ančnikovo gradišče se lahko na desno povzpnemo proti Ošlju, kjer si lahko ogledamo Lorbekovo domačijo, ki je ena redkih, ki je ohranila svojo prvotno podobo. Ob poti se nahajajo številni ostanki žag in mlinov, ki jih je nekoč poganjal potok Bistrica. Edini se je še ohranil Štampharjev mlin. Pot nas kmalu pripelje do Maroltove jelke, ki v obseg meri 605 cm. Preden je strela jelki odlomila vrh, je v višino merila kar 43 metre. V Močniku se pot po zanimivem Bistriškem vintgarju zaključi. Pot lahko nadaljujemo do Treh kraljev, ki traja okoli tri ure in pol ali pa se vrnemo nazaj na po isti poti. Vrnemo se lahko tudi čez Planino pod Šumikom, proti Velikemu Tinju čez Turiško vas do kraja Visol.

Za več informacij o Bistriškem Vintgarju kliknite na povezavo - www.tic-sb.si

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor