Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

DOŽIVETJA

Območje Bojtine

»Čarobnost močvirnih travnikov!«

Vas Bojtina je naselje, ki leži severozahodno od Šmartnega na Pohorju in je del krajevne skupnosti Šmartno na Pohorju v občini Slovenska Bistrica. Razteza se od Šmartnega do Žigartovega vrha (najvišji vrh s 1346 m nadmorske višine) in od Frajhajma do Smrečnega. Vas zajema okoli tisoč hektarjev zemljišča, ki je v večini prekrito z iglastim gozdom, ostalo so pašniki in travniki, le majhen del predstavljajo obdelovalne površine-njive.

Daleč naokrog so znane Kresnikove lipe, katere obseg najdebelejše meri 860 centimetrov in spada med najdebelejše lipe na Slovenskem. Kresnikove lipe sestavlja skupine petih lip, ki so posajene v neposredni bližini Kresnikove domačije. Zelo je zanimiv primerek zaraščanja dveh lip. Lipe so zaščitene z odlokom o naravni in kulturni dediščini. Zraven teh lip so poznane še Termotove lipe, Ačkova, Zgornje Bojčnikova, Grobnikova, Robnikova, Šternova.

Na Bojtini v povirju Bistrice se v dolinicah stranskih pritokov nahaja več manjših močvirij. Večje močvirje se nahaja v bližini Stegnetove bajte in kmetij Prednik oz. Trtnik. To so močvirni travniki z elementi nizkega barja, ki prehajajo v območja s šotnimi mahovi. Poleg odprtih vodnih oken so tudi dvignjene lege s smrekami in brezo.

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor