Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

DOŽIVETJA

Bogastvo narave

Naravna dediščina je vse tisto bogastvo žive in nežive narave, v katero je bil rojen človek. Prejel jo je kot dediščino dedov in predal jo bo kot svojo zapuščino vsem tistim rodovom, ki bodo lahko živeli samo toliko časa, dokler jim bo življenje s svojim obstojem omogočala narava. Je nenadomestljiva in za človeka nujno potreben predpogoj življenja. In ker je nedotakljivo življenje, naj bi bila nedotakljiva tudi narava.

Prav zato mora človek z njo ravnati kar najbolj zavedno, odgovorno in občutljivo. Za ohranjanje naravne in kulturne dediščine sicer skrbijo posebne strokovne službe (zavodi), državne in občinske službe ter ustanove (muzeji), vendar se skrb za to vedno najprej začne pri vsakem posameznem človeku.

Narava je Sloveniji zagotovila celo pahljačo naravnih posebnosti v obliki narodnih, regijskih in krajinskih parkov, naravnih rezervatov ter spomenikov, ki izpolnjujejo pogoj prvobitnosti, avtohtonosti, izjemnosti, enkratnosti, redkosti, starosti, pestrosti, raznovrstnosti, pričevalnosti ali prepoznavnosti. Vse to je namreč tisti okvir, ki naravi pripenja znak neprecenljive vrednote in plemenite dediščine. V slovenski naravni dediščini pa je skrit zaklad, zaradi katerega bi kot primerjalno prednost med vsemi državami sveta morali na prestol sloganov za promocijo dežele zapisati: SLOVENIJA – KRALJESTVO VODA!

Vir: Vladni portal za otroke in mladino  http://www.otroci.gov.si/index.phpoption=com_content&task=view&id=22&Itemid=229&mId=403

Naravni park pohorje
Ruševec - avtohtona zaščitena vrsta divjega petelina
Pragozd šumik s slapovoma
Gozdni rezervat Lovrenška jezera
Gozdni rezervat Ribniško jezero
Gozdni rezervat Črno jezero
Bistriški Vintgar
Framski potok in slap skalce
 
Vešnerjeva domačija in jama
Kmetija Potnik in Potnikova smreka ter kostanj
Območje Bojtine
 
 

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor