Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

DOŽIVETJA

Festival stare vinske trte

Festival Stare trte je vrhunec cikla prireditev od rezi do martinovanja (Martinovanje v Mariobru), ki ga v Mariboru pripravijo v čast Stari trti, ki je najstarejši živi primerek žlahtne vinske trte, ki še rodi, na našem planetu!


Stara trta je okrog 440 let stara vinska trta, ki raste v osrednjem delu mesta Maribor na Lentu. Raste ob južni strani pročelja te enonadstropne hiše. Leta 2004 je bila vpisana v Guinnessovo knjigo svetovnih rekordov kot najstarejša med vsemi vinskimi trtami na svetu. Hiša Vojašniška 8 in Stara trta sta zavarovani kot kulturni spomenik lokalnega pomena.

Deblo Stare trte s premerom 25 cm se v višini dveh metrov razveji v vodoravne poganjke, ki so oprti na latnik (brajdo) in dosežejo dolžino 15 m. Odlikuje jo bujna rast, bogata rodnost, odpornost proti boleznim in dolga življenjska doba. Gre za eno najstarejših domačih sort vinske trte na Slovenskem, imenovano modra kavčina ali žametna črnina. Starost Stare trte so po letnicah ugotovili z metodo sondaže in s pomočjo mikroskopa.

Poleg vsega naštetega naj vam ponudimo še ogled nekaterih festivalov in dogodkov v Mariboru ter okolici:

Festival Stare trte – za več na povezavi http://maribor-pohorje.si/festival-stare-trte--najstarejse-na-svetu.aspx

 

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor