Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

»POHODNIKI, POSTANITE POHORNIKI!«

Pohorska kolesarska transvenzala - PT

Kolesarske poti po Pohorju, ki jih je skupaj za več kot 500 km, so večinoma dobro označene. Če uživate v vzponih, je lahko vaše izhodišče za krajši ali daljši kolesarski izlet spodnja postaja nove krožno-kabinske žičnice na Mariborsko Pohorje, Pohorske vzpenjače. Za nekaj več kot 700 višinskih metrov vzpona po kolesarski progi s kolesarsko oznako 0-1, boste potrebovali dobro uro. Vzpon se konča pri cerkvi Sv. Bolfenka pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače na 1.042 metrih nadmorske višine, od koder se odpira čudovit razgled na Maribor in Dravsko dolino.

Tukaj je obvezen postanek za vse adrenalinske navdušence Bike Park Pohorje, kjer lahko na trikilometrski progi preizkusite svoje meje ali pa jih s pomočjo učiteljev celo nekoliko prestavite.

Tukaj se začne tudi Pohorska kolesarska transverzala (označena z rdečim znakom PT na beli podlagi), razgibana 75 kilometrov dolga kolesarska pot, po slemenih Pohorja, ki povezuje njegov vzhodni del z zahodnim in vabi, da se podate na kolesarsko odkrivanje čudovite narave in pohorskih znamenitosti od Sv. Bolfenka na mariborski do vznožja Kremžarjevega vrha na koroški strani Pohorja! Bolj izkušeni gorski kolesarji jo lahko prekolesarite v slabem dnevu, saj skupaj premagate kar 1.710 m višinske razlike.

Pot se od Sv. Bolfenka nadaljuje po gozdni cesti proti Glažuti. Ime je ostalo še iz časov, ko so se na Pohorju ukvarjali s steklarstvom. Naslednja postojanka na kolesarskem popotovanju čez Pohorje je Areh, kjer se lahko skozi vse leto okrepčate na Ruški koči, eni od številnih planinskih postojank na Pohorju. Zatem se 'izgubite' v prostranih pohorskih pragozdovih, kjer se skriva tudi idiličen slap Šumik, za ogled katerega si je treba vzeti čas. Priporočljiva je primerna obutev, saj je steza do slapa ozka in spolzka. Od Šumika se PT nadaljuje proti koči na Klopnem vrhu in koči na Pesku pod smučiščem Rogla, ki leži približno na pol poti in je tako kot nalašč za postanek s kosilom. Priporočamo gobovo juho, ajdove žgance in borovničev zavitek. Pot se nadaljuje po gozdnih cestah proti Grmovškovemu domu in mimo Lovrenških jezer, ki so del zaščitenega območja Natura 2000. Do jezer s kolesom sicer ne boste mogli, a se do njih vsekakor splača sprehoditi peš, saj so del mreže šotnih barij, pohorske posebnosti, ki se raztezajo po celem pohorskem grebenu. Če boste pozorni, boste ob jezerih videli mesojedo rastlino rosiko, ki se hrani s telesi manjših žuželk. Od Grmovškovega doma vas bo transverzala peljala proti koči Planinc in naprej proti koči na Kremžarjevem vrhu, kjer se Pohorska kolesarska transverzala tudi konča.

Od tukaj se lahko spustite v Slovenj Gradec, kulturno in gospodarsko središče Koroške, od tam pa vas le nekaj kilometrov loči do Dravograda, kjer se lahko s kolesom vkrcate na vlak do Maribora. Pravi adrenalinski sladokusci pa svoje poti ne boste končali v Slovenj Gradcu, ampak se boste s kolesom odpravili še do 25 km oddaljene Mežice, kjer vas čaka edinstvena izkušnja: kolesarjenje skozi goro - po opuščenih in skrivnostnih rudarskih rovih podzemlja Pece, globoko pod zemljo.

Seveda to še zdaleč niso vse kolesarske poti, ki jih boste našli v tem koncu Slovenije. Podajte se tudi po gričevnatih kolesnicah Kozjaka, ki se začnejo na vinorodnih gričih Piramide nad Mariborom in se nadaljujejo na Sv. Urbanu, na Tojzlovem in Žavcarjevem vrhu vse do Koroške, ali pa po asfaltnih cestah Dravskega polja, kjer boste med drugim doživeli čare najstarejšega slovenskega mesta Ptuj. Sedaj pa na kolo!

Več na povezavi http://maribor-pohorje.si/pohorska-kolesarska-transverzala--pt-.aspx

 

Rezervacije

tel.: +386 2 603 63 00

mob.: +386 51 62 51 02

informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Rezervacija

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor