Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

»POHODNIKI, POSTANITE POHORNIKI!«

Kolesarjenje in turizem

Kolesarjenje je aktivnost, s katero se ne glede na starost in statusni položaj v družbi ukvarja vedno več posameznikov. Kolesarstvo je oblika mehkega - rekreativnega turizma, ki ima veliko pozitivnih učinkov: je okolju prijazno, promovira zdrav način življenja in je poceni prevozno sredstvo. Kolesarjenje je zanimivo tudi z ekonomsko-gospodarskega vidika, saj predstavlja pomemben turistični proizvod. Razvijanje proizvoda zahteva dobro organizacijo, spodbudo, skrbno načrtovano trženje in spremljanje rezultatov aktivnosti.

Vedno več domačih in tujih turistov se odloča za aktivne počitnice, zato se povečuje tudi povpraševanje po programih, ki so povezani s kolesarjenjem. Številne naravne znamenitosti lahko še dodatno pritegnejo različne ciljne skupine kolesarjev, vendar to ni dovolj. Kolesarski turist zahteva nekaj specifičnosti, ki jih je pri načrtovanju turistične ponudbe potrebno upoštevati:  

  • načrtovanje kolesarskega omrežja, ustrezno kolesarsko infrastrukturo, število kolesarskih poti, urejenost, varnost, ustrezno signalizacijo ...,
  • predstavitev kolesarske destinacije (spletne strani, prospekti, zemljevidi, vodiči),
  • ustrezno spremljajočo ponudbo (servis koles, nabava in najem koles, informacijske točke, počivališča) in namestitve.

Kolesarjenje v Sloveniji

Ker se Slovenska turistična organizacija (STO) zaveda pomena kolesarjenja v slovenskem turizmu, geografske raznolikosti Slovenije, primerne za kolesarjenje, prav tako pa vidi močan potencial v razvoju kolesarskega turizma v Sloveniji, je razvila svoje standarde za opredelitev določenega območja za kolesarsko destinacijo.

Tako se potencialni gost lahko lažje odloči za odhod s kolesom v določen del Slovenije. Za opredelitev kolesarske destinacije si je STO zadala naslednje kriterije:

  • dobro označene kolesarske ture in poti,
  • zemljevide kolesarskih tur in poti,
  • specializirano nastanitev za kolesarje (kolesarski hoteli, kampi in turistične kmetije),
  • kolesarske vodnike,
  • najem koles,
  • popravilo koles,
  • najmanj eno kolesarsko informacijsko točko.

Rezervacije

tel.: +386 2 603 63 00

mob.: +386 51 62 51 02

informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Rezervacija

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor