Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

»POHODNIKI, POSTANITE POHORNIKI!«

Kolesarske poti Vile Ruševec

Lažje poti

 


Kolesarska pot 1523875 - powered by Bikemap 

 

Do Bellevue-ja in Bike parka Pohorje in nazaj

Opis: Do Bellevue-ja, naselja Bolfenk in Downhill Bikepark-a Pohorje lahko pridete po dveh poteh ali več. Označeni sta pot po grebenu Pohorja skozi gozd in povratek po asfaltni cesti. Na greben se pot najprej vzpne cca. 50m višinske razlike na dolžini 800m in nato počasi spušča po čudoviti pohodni in jahaški poti proti Bellevue-ju, kjer je vstopna točka v Bike park.

Podrobnosti:
Razdalja: 5,2 km
Vzpon: ca. 180 m
Podlaga: asfalt, gozdna makadam


Kolesarska pot 1701644 - powered by Bikemap 

 

Do Ruške koče na Arehu in nazaj

Opis:
Pot nas vodi po makadamskih cestah mimo Mariborske koče in po grebenu Pohorja na Areh in Ruške koče. Pri cerkvi nas čaka čudovit razgled na Podravje.

Podrobnosti:
Razdalja: 9,6 km
Vzpon: ca. 190 m
Podlaga: gozdna

 

Srednje težke poti


Kolesarska pot 1523791 - powered by Bikemap 

Na Planico nad Framom

Opis:
Pot nas pelje od Apartmajske hiše Ruševec, pretežno po asfaltnih cestah, najprej proti Arehu, levo se odcepimo proti Framu/Frajhamu, tukaj se nam odpre čudovita pokrajina hribovskih krajev pretežno kmečkih domačij. Nadaljujemo do Planice nad Framom, kjer nas čaka čudovit razgled z odprte planote na spodnje Podravje, pogled pa seže vse do Donačke gore in Boča. Izberemo lahko levo ali desno smer križne vožnje po Planici in si ogledamo lokalne znamenitosti. Priporočamo vožnjo v sončnem vremenu, zaradi razglednih točk.

Podrobnosti:
Razdalja: 25.9 km
Vzpon: ca. 770 m
Naklon: hribovito
Podlaga: asfalt, makadam


Kolesarska pot 1701644 - powered by Bikemap

Do pragozda Šumik

Opis:
Markirana pot nas vodi do Pohorskega pragozda s slapoma Veliki in Mali Šumik. Mimo Mariborske Koče nas vodi pot mimo smučišč Partizanka in Areh, mimo Hotela Areh proti smučišču Cojzerica, Žigart in sedežnici Pisker. Od tod nadaljujemo po makadamski poti vse do parkirišča pri Šumiku. Do sem je možno z avtomobilom ali gorskim kolesom, navzdol proti pragozdu in slapoma pa le peš. Peš pot/steza, imenovana tudi Holcarska pot, je dobro označena in markirana, vodi nas 20 minut ob potoku Lobnica vse do slapa Veliki Šumik. Gre za 24m slap, ki je znan tudi po neokrnjenem in zaščitenem pragozdu v katerem se nahaja. Nadaljnjih 15 min nas steza pripelje še do 9m padajočega slapa Mali Šumik.

Podrobnosti:
Razdalja: 25,8 km
Vzpon: ca. 210 m
Podlaga: gozdna, makadam

Težke poti


Kolesarska pot 1740622 - powered by Bikemap 

Na Osankarico in okoli Črnega jezera

Opis:
Ta precej dolga in zahtevna pot nas vodi od Apartmajske hiše Ruševec do Šumika, kjer krožno zaobide Črno jezero in Tri Kralje. Do Areha se vračamo po isti makedamski poti. Od Areha do Ruševca lahko izberemo dve poti: po grebenu ali makadamski cesti.
Do znamenitosti Črno jezero in Osankarice (prizorišča poslednjega partizanskega boja) je potrebno peš, pot je težko prevozna gozdna peš pot. Znamenitosti na poti: naravni rezervat Šumik, slapova Veliki in Mali Šumik, taborišče pohorskega bataljona in prizorišče poslednjega boja, Trije kralji, partizanska bolnica Jesen, vojaška baza Ledinekov kogel.

Podrobnosti
Razdalja: 41.9 km
Vzpon: ca. 920 m
Podlaga: gozdna, makadam


Kolesarska pot 1701821 - powered by Bikemap 

Na Klopni vrh

Opis:
Pot nas vodi po asfaltnih in makedamskih cestah mimo Mariborske koče, po grebenu Pohorja na Areh in naprej do naravnega rezervata Šumik. Tu se lahko peš odpravimo pogledat pragozd in slapova Veliki in Mali Šumik. Nadaljujemo po makadamskih cestah do Klopnega vrha od koder ov lepem vremenu vidi na Roglo, Dravsko dolino in Podravje. Zadnji del poti 200m je potrebno prehoditi po uhojeni peš poti na vrh.

Podrobnosti:
Razdalja: 43,6 km
Vzpon: ca. 570 m
Podlaga: asfalt, gozdna, makadam

Rezervacije

tel.: +386 2 603 63 00

mob.: +386 51 62 51 02

informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Rezervacija

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor