Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

DOŽIVETJA

Ptuj in Terme

Izkoristite lep, sončen dan za obisk enega najstarejših slovenskih mest Ptuj. Središče mirnega in majhnega starega mestnega jedra Ptuja je Slovenski trg, kjer nam najprej pade v oči mestni stolp. Tik ob stolpu stoji zanimiv Orfejev spomenik iz pohorskega marmorja. Narejen je bil v 2. stoletju kot nagrobnik mestnemu županu, v srednjem veku pa je služil tudi kot sramotilni kamen.
Za vogalom bomo mimo mestne hiše prišli do Minoritskega samostana, ki si ga sicer lahko ogledamo le po predhodnem dogovoru. So pa minoriti bili izjemni vinarji in kletarji ter so zelo zaslužni za vinsko kulturo v teh krajih. Danes si lahko na Ptuju (po predhodnem dogovoru) ogledamo vinsko klet Pullus, ki hrani najstarejšo slovensko arhivsko vino iz leta 1917 iz Zlate trte!
Preden se podamo na grajski grič po čeden razgled in ogled Ptujskega  gradu, ki je dom Pokrajinskega muzeja Ptuj, se ob vznožju griča ustavimo še v Dominikanskem samostanu, v katerem je čudovit križni hodnik.

Ustavite se na Ptujskem jezeru, ki  je s 346 hektari največje slovensko umetno jezero na Dravi . Nastalo je z zajezitvijo reke Drave pod Ptujem leta 1978. Služi kot akumulacija za hidrocentralo Formin pa tudi kot rekreacijska površina za veslanje, jadranje in deskanje ter ribištvo.
Sicer mirni Ptuj, deset dni v februarju postane srce Kurentovanja - živahno pustno rajanje s povorko na pustno nedeljo. Pustne maske s kurenti na čelu preplavijo mesto, poskrbljeno pa je predvsem za kulturno, glasbeno ter nočno dogajanje.

Kopanje v Termah Ptuj

Enodnevni družinski izlet vas naj popelje v enega največjih bazenskih kompleksov v Sloveniji, kjer se boste vi, še posebej pa otroci, naužili kopalnih norčij, ter se prijetno utrujeni vrnili v zavetje Vile Ruševec. Termalni Park obsega skupaj z notranjim in zunanjim kopališčem 4200 m² vodnih površin z zdravilno mineralno vodo. Notranji del kopališč ponuja šest bazenov z whirlpoolom, vodno-zračnimi masažami, tobogan in savne. Zunanje kopališče pa obsega dvanajst bazenov z valovi, s tobogani in počasno reko. Park slovi po največjem toboganu v Sloveniji.

Za več informacij o mestu Ptuj kliknite na povezavo – http://www.ptuj.si/ptuj_in_turizem

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor