Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

Nastanek in pomen wellnessa

Beseda »wellness« je angleškega izvora in je v osnovi sestavljena iz dveh besed »well-being« in »fitness«, kar v prevodu pomeni »dobro počutje«. Začetki wellnessa so se začeli v ZDA in segajo v 60. leta prejšnjega stoletja, ko je dr. Halbert Dunn pričel z raziskavo o zdravem načinu življenja, njegovem pomenu in vzdrževanju le-tega ter prišel do novega ideala oz. paradigme besede »zdravje«. Po njegovem se lahko zdravje širi izven modela tradicionalne medicine, za končni cilj pa ima nebolezensko stanje človeka. Njegova glavna ugotovitev je bila, da obstaja tesna povezava med telesom, mislijo in duhom.

Wellness je celotni življenjski slog, stil, način življenja in razmišljanja.

V bistvu je wellness način bivanja, ki privede do pozitivnega učinka telesa in duha posameznika. Ker pa je vsak človek individum, vsako telo sistem zase, besede wellness ne moremo posploševati. Vsak posameznik ima v sebi moč, da (s)pozna svoje telo in dušo tako dobro, da si zna postaviti »wellness cilje« ter izbrati primerna orodja in metode za dosego le-teh. Je proces ohranjanja in krepitve telesnega, duševnega ter duhovnega zdravja, ki ga človek dosega z zavestnim prizadevanjem na naslednjih štirih področjih:

1. Telesno gibanje - redna fizična aktivnost
Prvi korak v wellnessu je, da začnemo s programom redne telesne vadbe in ostalih fizičnih aktivnosti (hoja, tek, kolesarjenje, plavanje…). Seveda je potrebno ta program in ritem osvojiti, ga vzdrževati in redno izvajati na dolgi rok. Za kvalitetno življenje je redna telesna vadba zaželena še posebej po 40. letu starosti.
2. Zdrava in uravnotežena prehrana
Izbor zdrave in uravnotežene prehrane temelji na poznavanju osnov prehranjevanja in zgradbe prehrambne piramide. Obstajajo namreč trije pomembni vidiki pravilnega prehranjevanja: zadosten vnos kalorij, poznavanje glavnih hranilnih snovi in njihove vsebnosti v vsakdanji prehrani (sladkor, maščobe, proteini) ter enakomerna porazdelitev kalorij in živil med tri glavne in dva vmesna obroka. To še ne pomeni diete, temveč zgolj boljšo osveščenost o tem, kaj in kdaj jemo. Poleg prehrane je pomembno zadostno pitje vode, ki telo regenerira ter osveži.
3. Duševne aktivnosti - prosti čas in oddih
Odlično zdravstveno stanje lahko dosežemo tako, da svoj prosti čas in oddih usmerimo na aktivno dobro počutje, tako mentalno kot fizično. Pri izbiri fizičnih aktivnosti moramo paziti, da ne podcenimo ali precenimo svojih zmožnosti ter da izberemo take aktivnosti, ki nam najbolj ustrezajo – sprehodi, planinarjenje, kolesarjenje, igre z žogo – ter vanje vključimo vso družino. Aktivni pristop k boljšemu počutju pa tudi pomeni »duševno« stabilnost, zato se del dneva posvetimo glasbi, umetnosti, branju knjig, meditaciji… Prosti čas namenimo sebi, to pa lahko zajema nas same s partnerjem ali z otroki. Pojdite z družino ven, opisujte jim barve narave, berite otrokom pravljice, obiščite otroško predstavo, pojdite na sladoled.
4. Osebna sprostitev – zdrav način življenja
Pomembno je, da dovolj počivamo, ne kadimo in ne uživamo alkohola, se pravilno prehranjujemo ter aktivno preživljamo prosti čas. Redno obiskujemo wellness centre ter svojemu telesu in duši ponudimo tretmaje za boljše počutje. Sauna, masaže in kopeli so nekatere izmed osnovnih virov vzdrževanja telesne kondicije. Le na način, ki ga predvideva »wellness stil«, lahko dosežemo odlično ravnotežje, ki je že skoraj 2000 let definirano kot »Mens sana in sorpore sano. - Zdrav duh v zdravem telesu«. In nenazadnje bo imel »wellness stil« pozitiven vpliv na sedanje in bodoče vedenje naših otrok; na splošno na mlajšo generacijo, s katero smo nenehno v stiku doma, v službi ali v prostem času.

Rezervacije

tel.: +386 2 603 63 00

mob.: +386 51 62 51 02

informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Rezervacija

Darilni bon

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor