Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

KULTURA

EKO TURIZEM

Eko turizem - turizem za prihodnje rodove

“Če človek resnično ljubi naravo, lahko povsod najde lepoto.” Vincent van Gogh

Ekološki turizem ali ekoturizem je koncept turizma, ki je prijazen do okolja in v povezavi z manjšim obsegom. Pomeni potovanja v naravna območja oziroma obliko turizma, ki odgovorno varuje naravo in spodbuja blaginjo lokalnega prebivalstva. V svojem bistvu gre za obliko odgovornega turizma v naravna, občutljiva, pristna, umaknjena in po navadi varovana območja, ki poskušajo čim manj vplivati na okolje. Kot sinonime za ekoturizem poznamo naslednje izraze: kakovostni turizem, trajni ali ekološko vzdržljivi turizem, zeleni, odgovorni, inteligentni, mehki, alternativni, romantični, netehnizirani turizem. (Mihalič, 2006)

Že v osnovi gre za bolj omejen obseg potovanj – individualni turizem. Ekoturizem pomaga ozaveščati in izobraževati popotnika, daje konkretno finančnoosnovo za pomoč pri ohranjanju naravnega okolja, neposredno pomaga k gospodarskemurazvoju in povečanju politične moči lokalnih skupnosti. Spodbuja razumevanje in negujespoštovanje do različnih kultur in človeških pravic.

Tudi UNWTO opredeljuje ekoturizem s temi značilnostmi, čeprav uradno sprejete in poenotene definicije ni. Ekoturizem privlači ekološko in družbeno izobražene oziroma ozaveščene posameznike, ki jih zanima osebna rast, iskanje novih znanj in načinov življenja naplanetu. Gre za konceptualno izkušnjo, ki bogati tiste, ki radi raziskujejo in razumejo okolje okoli sebe. Daje nam poglobljeno razumevanje našega vpliva kot posameznika nacelotno življenje oziroma planet, hkrati pa tudi poglobljeno razumevanje našega okolja (torejokolja, v katerem živimo).

Glavne značilnosti eko turizma v Zeleni vasi Ruševec so:

• Na osnovi varovanega območja Nature 2000 ohranjamo biološke in kulturne raznovrstnosti za zaščito naravnih ekosistemov.
• Predstavljamo potovanje v naravne, neokrnjene destinacije Pohorja, kjer so lokalna kultura, flora in favna glavne atrakcije.
•    S trajnostno naravnano politiko razvoja minimiziramo negativne učinke turizma na naravno in družbeno okolje.
•    S permakulturnim krogom Ruševec predstavljamo model življenjskega prostora - habitata - s posnemanjem vzorcev iz narave in gradimo okoljsko ozaveščenost gostov – potovanje vključuje vzgojno-izobraževalne in predstavitvene dejavnosti.
•    Z razvojem individualnega turizma zagotavljamo medsebojno odvisnost med gostiteljem, gostom in lokalnim prebivalstvom.
•    Z oblikovanjem bogatih turističnih produktov (paketi) povezujemo in podpiramo lokalno gospodarstvo, s čim izboljšujemo gospodarsko ter politično stanje lokalne skupnosti.
•    Spoštujemo lokalno kulturno dediščino ter jo vključujemo v turistične produkte.
•    Z zagotavljanjem delovnih mest za lokalno prebivalstvo pripomoremo k promociji trajnostne uporabe biodiverzitete. 

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor