Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

DOŽIVETJA

Pohorje - štajerska kuhinja

Štajerci so znani po pripravi težke in precej kalorične hrane, saj uporabljajo veliko živalske maščobe. štajerskih jedeh prevladujejo svinjina, močnate jedi, krompir in fižol, maslo, smetana in jajca, zelenjava pa se ne uporablja tako pogosto. Edini izjemi sta kislo zelje in repa, brez katerih v teh koncih ne gre. Pogosto se na mizah znajdejo tudi različne kaše (prosena, ječmenova, ajdova). Tako kot Prekmurci, tudi Štajerci ne morejo brez bučnega olja, ki je ena temeljnih sestavin pri pripravi tradicionalnih dobrot. Ker pa je Štajerska kuhinja zelo raznovrstna, je najbolje, da njihove dobrote omejimo glede na posamezne regije, kot so Zgornjesavska dolina, Spodnja Savinjska in Saleška dolina, Pohorje in Maribor, Ptujsko polje, Kozjanska regija, Prlekija in Slovenske gorice.

V okolici POHORJA in MARIBORA se boste lahko pogostili s štajersko kislo juho iz kuhanih svinjskih nogic, repa in delov glave, z dodatki jušne zelenjave in okisano z belim vinom ali kisom ter obogateno s kislo smetano. Na njo prisegajo zlasti vsi tisti, ki so prejšnji dan pregloboko pogledali v kozarec! Odlična je tudi zelenjavno-mesna enolončnica iz svinjskega, govejega in ovčjega mesa z gobami in ajdovo kašo, ki se ji reče pohorski pisker. Med močnatimi jedmi so značilni štajerski kuhani štruklji iz vlečenega testa, ki ga namažejo z razžvrkljanimi jajci, ocvirki in drobnjakom. Ljubitelje mesa pa bo prav gotovo navdušil kibl flajš oziroma popečeno svinjsko meso, ki ga konzervirajo skupaj z zaseko. Če pa se želite le posladkati, pa le posežite po pohorski omleti.

Čemaž in drugi recepti
Pohorski tijek -sočna sadna rolada s smetano
Pohorski lonec - bogata enoločnica

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor