Spletna stran www.rusevec.com uporablja piškotke. Z obiskom ter brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem..
Ruševec - Zgodba s Pohorja

Vila

Wellness

Zelena vas

Nedelova

DOŽIVETJA

Pomen zdravega načina prehranjevanja

Prehrana igra pomembno vlogo, saj so dnevni obroki osnova za trajno zdravje, harmonični razvoj in daljše življenje polno vitalnosti.Seveda bi bilo idealno, če bi obstajala podrobna navodila kaj je zdrava prehrana, kdaj in koliko jesti, da dolgoročno ne bomo škodili organizmu in pridobivali na telesni masi. Žal je to nemogoče. Tako kot je raznovrstno okolje, ki nas obdaja, tako smo raznovrstni tudi ljudje. Med seboj se razlikujemo po genski zasnovi in prav hrana je tista, ki izrazito vpliva na izražanje genske zasnove. Potem je tukaj še okolje, v katerem živimo, izpostavljenost stresnim situacijam in fizična (ne)aktivnost. Govorimo lahko le o splošnih smernicah zdravega prehranjevanja, pri čemer pod zdravo prehranjevanje pojmujemo prehranjevalne navade in izbiro hrane, ki dolgoročno ne bo imela škodljivih posledic za organizem. Prisluhnimo svojemu telesu in mu ponudimo, kar mu odgovarja. S pravilnim prehranjevanjem lahko zdravje varujemo in preprečujemo nastanek kroničnih bolezni kot so zvišan krvni tlak, holesterol in sladkor v krvi ter debelost, ki so dejavniki tveganja za nastanek kroničnih bolezni.

Zdrava prehrana vključuje več vidikov prehranjevanja. Zelo pomembno je število obrokov. Človek naj bi zaužil dnevno najmanj tri obroka. Najbolje je zaužiti pet obrokov dnevno. Količina hrane, naj bo primerna naši telesni aktivnosti, ali preprosto povedano pojejmo toliko kolikor porabimo. Pri uživanju hrane so pomembni tudi okolje, razpoloženje in čas. Da bo zaužita hrana res v korist in bo krepila naše zdravje, so potrebni : umirjenost, urejeno okolje, lepo pogrnjena miza in dobro razpoloženje pri mizi. Hrano dobro prežvečimo, kajti na ta način se bo hrana lahko prebavila in izkoristila. S prehrano moramo zagotoviti našemu telesu vsa potrebna hranila, zato uživajmo raznovrstno hrano: žita in žitne izdelke, zelenjavo, sadje, mleko in mlečne izdelke, meso, stročnice in oreške. Potrebujemo tudi maščobe, in čim manj sladkarij in dodajanja sladkorja.

Kratki nasveti za zdravo prehrano:

1. Izbirajmo pestro hrano, ki naj vsebuje več živil rastlinskega kot živlaskega izvora.

2. Izbirajmo živila iz polnovrednih žit in žitnih izdelkov.

 3. Večkrat dnevno jejmo raznovrstno sadje in zelenjavo. Uživajte hrano, ki vsebuje veliko vitamina A (kore- nje, marelice, brokoli, špinača) in vitamina C (pomaranče, jagode, paprika, krompir, paradižnik).

4. Omejimo uživanje maščob, zaužite pa nadomestimo z nenasičenimi maščobami, kot so rastlinska olja.

5. Nadomastimo mastno meso in mesne izdelke s stročnicami, ribami, perutnino ali pustim mesom.

6. Uživajmo majn mastno omleko in mlečne izdelke.

7. Jejmo manj slano hrano.

8. Omejimo uživanje sladkorja in sladkih živil.

9. Zaužijmo dovolj tekočine (od 1,5 - 3 litrov vode dnevno).

10. Omejimo uživanje alkohola.

11. Izbirajno naravno pridelano lokalno hrano.

12. Prilagodimo hrano času in prostoru (sezonska prehrana iz bližnjega okolja).

13. Bodimo telesno aktivni.

NAROČI SE NA E-NOVICE

KONTAKT

Hočko Pohorje 36 n
2208 Pohorje, SLOVENIJA
T: 02 603 63 00
M: 051 625 102
F: 03 757 13 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maja

hvala vam iz srca, nam je bilo pri vas v vaši čudoviti zeleni vasi prečudovito! skratka še enkrat vam hvala, delajte še naprej s srcem, to se čuti povsod.

Nejc

Butični wellness Ruševec je pravo doživetje. Tretmaji so vrhunsko zasnovani in izvedeni ter vključujejo vsa področja wellnessa. Priporočava vsem, ki si želite sprostitve.

Irena

Pohorje in okolica Vile Ruševec je odlična mirna lokacija za pohodništvo in kolesarje, z veliko označenimi potmi vseh težavnosti. Brezplačne malice na postojankah so super ideja.

Maja

Vila Ruševec leži na zelo mirni, hriboviti lokaciji Pohorja. Priporočamo jo vsem, ki iščejo stik s čudovito naravo. Osebje je zelo prijazno, apartmaji so odlično opremljeni.

Simon

Okolica Vile Ruševec je čudovita, Vila pa zelo čista in lepa. Z dodatno ponudbo smo zelo zadovoljni Smučišče je oddaljeno le 2 km, po koncu smučanja pa umik v mirno zavetje Ruševca.

Andreja

Hvala za prečudovit družinski oddih v vašem apartmaju. Vilo Ruševec priporočam vsem. Moji otroci so zelo uživali. Ruško je zakon.

Pomakni se navzgor